Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven is langzaam bij het toepassen van nieuwe technologieën. Dat concludeert Tomtom Telematics na een eigen onderzoek.

44 procent van de ondervraagde senior managers in Nederlandse bedrijven geeft toe langzaam te zijn met het toepassen van nieuwe technologieën. 26 procent gebruikt nog steeds papier om bedrijfsgevoelige informatie op te slaan. Nog eens 28 procent doet dat met behulp van spreadsheets. “Succesvolle bedrijven zijn vaak in staat nieuwe, slimme technologieën snel toe te passen en daarmee positieve impact realiseren”, zegt Tomtom. “De ontwikkeling van digitale strategieën en de integratie van deze technologieën in de kernactiviteiten van bedrijven kunnen de sleutel zijn tot versnelling en vereenvoudiging van bedrijfsprocessen. Dat draagt bij aan de verbetering van operationele efficiëntie, productiviteit en duurzame groei.”

Weerstand

Het onderzoek is gedaan onder vierhonderd senior managers. Daaruit blijkt dat 74 procent het belangrijk vindt dat hun bedrijf de nieuwste technologie gebruikt. Voor 29 procent van de ondervraagden zijn de kosten de belangrijkste barrière bij de adoptie van nieuwe technologieën. 16,5 procent heeft te maken met weerstand van medewerkers. Ook de inspanningen bij de integratie met bestaande systemen (15 procent) wordt als beperkende factor genoemd. “Organisaties moeten proberen om niet alleen naar de barrières op de korte termijn te kijken, maar vooral naar de voordelen op de lange termijn. Investeren in effectieve en toegepaste technologieën kan verrassend snel en significant rendement opleveren”, aldus Tomtom. “Zo zien we bijvoorbeeld dat klanten die slimme en betrouwbare telematicasystemen hebben toegepast, hier elke dag van kunnen profiteren. Zij hebben vaak al snel de gehele investering terugverdiend.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties