iGarage steekt grens over

Het reparatie- en onderhoudsplatform iGarage is nu ook in Groot-Brittannië beschikbaar. Het Britse AutoConnect zal iGarage in Groot-Brittannië vertegenwoordigen en autobedrijven begeleiden bij de implementatie van onder andere de iGarage-app.

De eerste klant die met de Britse variant van iGarage aan de slag gaat, is de dealergroep Grange (Jaguar-Land Rover), onderdeel van de dealerholding Cambria Automobiles.

Klantcontact

AutoConnect is een organisatie die al jarenlang toonaangevend is op het gebied van electronic vehicle health checks voor zowel personen- als vrachtauto’s. De samenwerking tussen iGarage en AutoConnect is begin 2020 opgestart. Mark Taylor-Jones, operationeel manager AutoConnect: “iGarage kan gedateerde manieren van klantcontact vervangen. Met name doordat iGarage technische expertise en kennis combineert met onderhoudsdata van andere auto’s in het wagenpark, voorspelt het systeem de onderhoudsmomenten en -kosten.”

De health checks die in de werkplaats worden uitgevoerd worden gecombineerd met onderhoudsdata van bijvoorbeeld HaynesPro en geoptimaliseerd via een systeem van algoritmes. Die informatie ziet de automobilist vervolgens terug in een overzichtelijke consumenten-app. “Kun je als autobedrijf deze informatie beschikbaar maken voor je werkplaatsklanten, dan heb je een unieke propositie in de aftermarket”, stelt Orjan Frikkee, directeur van iGarage.

Marketing

Autobedrijven kunnen de app gebruiken om automatisch onderhoudsalerts te versturen voor apk, service en onderhoud. Ook is het mogelijk om gerichte marketingcampagnes de deur uit te doen, die vervolgens direct op de mobiele telefoon van de consument staan. De ontwikkeling, het testen en het beheer van de iGarage-app vinden plaats in Nederland. Eind dit jaar komt iGarage overigens met een vernieuwde uitvoering van de app met daarin diverse nieuwe services en diensten. De update geldt dan voor zowel de Engels als de Nederlandse markt.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *