Leaseplan met Tomtom in de cloud

Leasemaatschappij Leaseplan gaat haar zakelijke klanten de cloud gebaseerde oplossingen voor fleet management en de connected car van Tomtom Telematics aanbieden. Beide partijen kondigen daartoe een samenwerking aan.

Met de diensten van Tomtom krijgen klanten van Leaseplan real time inzicht in de gegevens over hun wagenpark. Bestuurders profiteren op hun beurt van de connectiviteit van de auto. Die biedt hen slimmere mobiele oplossingen. Hierdoor neemt de rijervaring toe. Tevens verbetert die connectiviteit de efficiëntie op de weg. Daarbij maakt het het leven gemakkelijker.

Real time

Tex Gunning, ceo van Leaseplan is verheugd over de samenwerking. “Van nu af aan zullen we in staat zijn om onze klanten te voorzien van real time gegevens op het gebied van belangrijke wagenparkbeheermetingen. Denk aan de eisen van periodiek wagenonderhoud en kooldioxide emissies. Dit is voor ons de toekomst van mobiliteit.”

Nieuwe diensten

De samenwerking is illustratief voor de wijze waarop Tomtom de dienstverlening aan zakelijke klanten aan het uitbreiden is. Thomas Schmidt, algemeen directeur bij Tomtom Telematics: “Voertuigen zullen meer en meer verbonden zijn met back-end diensten. Daardoor zijn we in staat om allerlei nieuwe diensten te creëren voor grote fleet service providers. Denk daarbij aan voertuigonderhoud en onderhoudsmeldingen voor leasebedrijven.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters