Omzet TomTom daalt met een kwart

TomTom heeft zijn omzet in het eerste kwartaal van 2020 met 23 procent zien dalen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019, tot 131 miljoen euro. Met name de verkoop aan consumenten kreeg een klap door de uitbraak van het coronavirus: een min van 40 procent.

Onderaan de streep leed TomTom een verlies van 62,8 miljoen euro, waar in het eerste kwartaal van 2019 nog een winst werd gedraaid van 3,3 miljoen.

Corona

“De Covid-19-pandemie heeft invloed op onze automotive en consumentenomzet”, aldus ceo Harold Goddijn in een toelichting op de kwartaalcijfers. “De automotive omzet wordt voornamelijk gegenereerd door autoverkopen aan consumenten, die hard worden geraakt door de sluiting van fabrieken. Onze consumentenomzet wordt beïnvloed door een scherpe daling in de vraag doordat showrooms worden gesloten, dealers hun voorraad verlagen en mensen niet rijden. Herstel is afhankelijk van hoe snel de economie weer normaal functioneert, met inbegrip van de autoproductie en consumentenvraag. Dat alles is nu onzeker.”

Samenwerking

Ondertussen bouwt TomTom verder aan zijn toekomst. Zo werd de samenwerking met Verizon geïntensiveerd. Verizon gaat meer locatietechnologie van TomTom integreren in zijn locatiediensten. Algemeen directeur Anders Truelsen van TomTom Enterprise: “We willen het developers zo makkelijk mogelijk maken om toegang te krijgen tot onze kaart- API’s en -SDK’s. We zijn dan ook heel enthousiast dat Verizon producten van TomTom aanbiedt aan hun klanten die locatiediensten leveren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2482 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *