Platform Neutral Vehicle concurrent Caruso

Aan het lijstje van merk-onafhankelijke platformen voor voertuigdata kan binnenkort Neutral Vehicle van het Canadese Geotab worden toegevoegd.

Het platform werd afgelopen week in Brussel gepresenteerd. Geotab heeft de nodige ervaring in huis. In de VS heeft het al ruim 1,2 miljoen auto’s connected en zorgt het platform dat online gegenereerde voertuigdata terechtkomt op de (werkplaats)plekken waar dit nodig is.

Autobinck

In Nederland wordt Geotab vertegenwoordigd door Moove Connected Mobility, die tevens voor Geotab de belangrijkste partner in Europa is. Moove is onderdeel van de Smart Mobility divisie van Autobinck Group, waartoe ook Partspoint Groep behoort. De komst van Geotab past in de voorspelling dat er meerdere merk-onafhankelijke platformen komen. Allemaal willen ze een regiefunctie vervullen over de datastromen uit de connected car. Die platformen moeten, zoals Brussel graag ziet, een alternatief zijn voor het merkgebonden Extended Vehicle platform van de gezamenlijke autofabrikanten. Bovendien verwelkomt Brussel gezonde concurrentie tussen onafhankelijke marktpartijen. Bekend zijn de platform-plannen van Caruso (Tec Alliance) en het aangekondigde G-Connect van Group Auto International.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1818 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen