Groen licht voor staatssteun batterijfabriek

De Poolse overheidssubsidie van 36 miljoen euro voor de bouw van een nieuwe batterijfabriek voor elektrische voertuigen in Dolnoslaskie is in lijn met de Europese regels voor staatssteun.

Dat heeft de Europese Commissie bekendgemaakt. De bouw van de fabriek door LG Chem is al in 2016 gestart. LG Chem investeert zelf 325 miljoen euro in de fabriek. Hier worden lithium-ionbatterijen gemaakt voor elektrische voertuigen. De verwachting is dat zij meer dan tachtigduizend voertuigen van batterijen kunnen voorzien per jaar. Het project biedt naar verwachting aan meer dan zevenhonderd mensen een baan.

Staatssteun

Om voor staatssteun in aanmerking te komen moet een project onder andere een direct positief effect hebben op een bepaalde regio. De steun moet bovendien worden beperkt tot een noodzakelijk minimum om de investering naar de achtergestelde regio te trekken. Ook mag de staatssteun niet tot gevolg hebben dat bestaande bedrijvigheid elders in de EU zich gaat verplaatsen of sluit.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters