Proef Ford met auto als bezorglocatie

Ford en Hermes UK zijn in het Verenigd Koninkrijk een proefproject gestart waarmee bezorgdiensten een pakket kunnen bezorgen in voertuigen. Het gaat om een optie voor klanten die gebruikmaken van de FordPass-app voor connected diensten. Aan het proefproject doen geselecteerde detailhandels mee, die de bezorgoptie aanbieden bij het online winkelen.

Om de bezorging zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden, krijgt de bezorger pas de exacte locatie van het voertuig van de klant te zien in de Hermes-app als hij zich binnen 300 meter van de bestemming bevindt. Binnen 50 meter scant de bezorger de barcode op het pakket van de klant om een eenmalige ontgrendelingstoken voor het voertuig te creëren. Hierdoor kan de bezorger de kofferbak ontgrendelen en het pakket veilig afleveren. Als het voertuig zich niet binnen 300 meter van het afleveradres bevindt wordt het pakket op het thuisadres aangeboden.

Voor extra veiligheid wordt het voertuig binnen een ingestelde tijdsperiode automatisch afgesloten, mocht de bezorger het voertuig na de bezorging vergeten op te slot doen.

Uitbreiding

Het proefproject Secure Delivery to Vehicle maakt het nu nog alleen mogelijk om pakketten te bezorgen in voertuigen die zich op het thuisadres van de bestuurder bevinden. Op termijn hopen Ford en Hermes UK deze dienst uit te breiden, bijvoorbeeld met het aanbieden van retourzendingen vanuit het voertuig of bezorgen op andere locaties dan het thuisadres.

Het bezorgen in de kofferbak van de auto is niet nieuw. Al in 2015 startte DHL in München een proef met deze vorm van thuisbezorging in samenwerking met Audi. Een jaar later startte DHL eenzelfde samenwerking met Smart in diverse Duitse steden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3591 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.