Seat eerste met app Apple Carplay

Seat meldt als eerste automerk ter wereld een app te introduceren die compatible is met Apple Carplay. De op het iOS besturingssysteem ontwikkelde app biedt iPhone-gebruikers de mogelijkheid om de staat van hun auto te bekijken op het infoscherm.

In Spanje is deze Drive App al beschikbaar, de komende weken verschijnt hij ook in de andere landen waar Seat actief is. Dankzij de geboden connectiviteit kan inzicht geboden worden in bijvoorbeeld de bandenspanning, aanbiedingen van de meest nabijgelegen merkdealer of de aankomende onderhoudsbeurt. De komende weken wordt de app uitgebreid met nog meer features en diensten.

De Seat Drive App is ontwikkeld in het eigen Technical Centre en symboliseert de wens van het bedrijf om de focus op autoproductie en -verkoop te verbreden naar een aanbod van mobiliteitsdiensten. Zo introduceerde Seat als eerste onderneming smartphone integratie-technologie die compatible is met Carplay, Android (Android Auto) en Mirror Link. De afgelopen twee jaar was het Spaanse merk vanuit die achtergrond ook vertegenwoordigd op het Barcelona Mobile World Congress.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.