Thema ‘elektrisch vervoer’ Automotive Insiders

Netwerksociëteit Automotive Insiders brengt op 20 juni vijf experts bijeen die de bezoekers in één middag bijpraten over elektrisch vervoer. Meer in het bijzonder: de impact ervan op de maakindustrie, de importeursorganisatie, de werkplaats en de merkdealer. Dat alles onder de titel ‘Elektrisch vervoer in stroomversnelling’.

EV heeft de denkbeeldige turbo erop. Bij elke modelintroductie groeit de actieradius en daalt de prijs. De talloze technische stappen, in combinatie met de enorme financiële middelen, zullen onherroepelijk leiden tot betaalbaar, schoon en hoogwaardig personenvervoer. Hoe? Dat vertellen de sprekers. Max Erich, sectoreconoom bij ING, schetst de impact van elektrificatie op de maakindustrie en zal het nieuwste ING-rapport presenteren. Hans Groenhuijsen, dga van Hans Groenhuijsen Advies in Automotive en Mobiliteit, plaatst recente ontwikkelingen (carsharing, smart mobility, connectiviteit) in breed perspectief. Simon Smit, zero emission manager bij Renault Nederland, benoemt de uitdagingen die de volledig elektrische auto opleveren voor een importeurorganisatie. Anton Cornelissen, directeur van trainingsbureau Mens & Techniek, zoomt in op de effecten van elektrische en hybride auto’s op de monteur en zijn werkplaats. Edwin Remijn, directeur dealerbedrijven Broekhuis Groep, geeft zijn visie op de vele ontwikkelingen die op de dealer afkomen, zoals de connected car. Welke keuzes maak je? En hoe richt je daar je organisatie op in? Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †