Vertienvoudiging aantal laadpunten in parkeergarages

In 2025 moeten er tien keer zoveel laadpunten in parkeergarages zijn als nu. Dat hebben staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en het platform voor parkeren (Vexpan) afgesproken.

Staatssecretaris Van Veldhoven: “Als je met de auto op pad bent is parkeren in een parkeergarage vaak een goede optie. Hoe fijn is het dan als je je auto makkelijk kwijt kunt en de batterij na je afspraak weer vol zit. Met deze afspraken komt dat een stap dichterbij. Dat geeft zekerheid en comfort.”

1 op 20 in 2025

Volgens het ministerie zijn er in Nederland zo’n 400 parkeergarages met gemiddeld 450 parkeerplekken. In twee derde van die garages is geen mogelijkheid om een elektrische auto op te laden. Waar partijen concreet naartoe willen, is één laadpunt op elke twintig parkeerplekken in parkeergarages in 2025 en één laadpunt op elke tien parkeerplekken in 2030. Die percentages zijn gebaseerd op het totale aantal laadpunten dat de komende jaren naar verwachting nodig is.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.