Volvo stapt in opladen zonder kabel

Volvo heeft een belang genomen in het Amerikaanse Momentum Dynamics. Het bedrijf is specialist in het draadloos opladen van zware batterijen in onder andere autobussen.

Het belang wordt genomen door Volvo Group Venture Capital, een 100 procent dochter van Volvo. Bij de onderneming is men van mening dat het maken van een netwerk van draadloze oplaadpunten eenvoudiger en kosten interessanter zal zijn dan het werken met laadpalen. Belangrijker nog is dat een EV nu niet meer voorzien hoeft te zijn van een kabelset. Dit is bovendien consumentvriendelijker. Dankzij een draadloos oplaadnetwerk kunnen dealerbedrijven op hun parkeerterreinen (of bij partners in de regio) een oplaadservice aanbieden.

Draadloos

Inmiddels zijn ook BMW, Mercedes en Renault begonnen met het testen van systemen voor het draadloos opladen van batterijen. De beide Duitse premium merken zien volgens ingewijden met name brood in een concept waarbij de koper van een elektrische auto de mogelijkheid krijgt aangeboden om in zijn garage een in de garagevloer gemonteerd, draadloos oplaadsysteem te laten installeren.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1702 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen