20 procent meer gebruikers Greenwheels

Passeerde Greenwheels vorig jaar de grens van tweeduizend auto’s, in 2021 zijn er nog eens 236 nieuwe deelauto’s aan het wagenpark toegevoegd. Het totaal komt daarmee op 2270 voertuigen. Het aantal gebruikers steeg in 2021 met 20 procent.

Dat maakte de aanbieder van deelauto’s onlangs bekend. In 2021 kwam Greenwheels in twaalf nieuwe gemeenten beschikbaar, waaronder Breukelen, Bunnik, Etten-Leur, Meppel en Katwijk aan Zee. Daarmee zijn de deelauto’s nu in zo’n 135 plaatsen beschikbaar. Veel nieuwe deelauto’s werden geplaatst in plaatsen waar Greenwheels al actief was. Zo kreeg Amsterdam er 76 nieuwe auto’s bij. Hier groeide het klantenbestand met 22 procent, in Rotterdam zelfs met 27 procent. Ook in Utrecht en Den Haag nam het klantenbestand toe, met respectievelijk 23 en 24 procent.

Elektrisch

Van de 236 nieuwe deelauto’s waren er ruim vijftig elektrisch. Deze zijn te herkennen aan hun witte kleur. De benzineauto’s zijn rood. Directeur Andrew Berkhout: “Als grondlegger van autodelen in Nederland helpen we gemeenten om steden leefbaarder te maken. Onze belofte is een deelauto voor iedereen. Tegelijkertijd is onze ambitie om de CO2-uitstoot te verlagen. We zagen in 2021 al een verminderde CO2-uitstoot door het gebruik van zowel Greenwheels benzineauto’s als elektrische auto’s, maar door verder in te zetten op elektrisch deelvervoer, kan onze uitstoot in 2022 verder naar beneden. Dit jaar maken we het rijden in een uitstootvrije deelauto nog toegankelijker én aantrekkelijker.”

2022

In het eerste kwartaal van 2022 verwacht Greenwheels zeker tachtig nieuwe deelauto’s te zullen plaatsen. Een groot deel daarvan zal elektrisch zijn. Berkhout: “De uitbreiding van tachtig deelauto’s in het eerste kwartaal betekent dat potentieel bijna 900 privéauto’s van straat verdwijnen. Minder stilstaande auto’s en meer ruimte op straat, dat is waar we ook in 2022 voor gaan.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.