68 procent leaserijders overweegt EV

68 procent van de zakelijke rijders overweegt een volledig elektrische auto bij de keuze voor een nieuwe leaseauto. Dat blijkt uit onderzoek van leasemaatschappij Mobility Service Nederland.

auto-met-stekkerHet onderzoek vond plaats in december 2017 onder ongeveer tweehonderd zakelijke rijders. Onder de groep die al ervaring heeft opgedaan met elektrisch of hybride rijden ligt het percentage zelfs op 79 procent. Deze groep waardeert het elektrisch rijden ook hoog, met het rapportcijfer 8,8. Van de groep die nog geen ervaring heeft met elektrisch rijden overweegt slechts 59 procent in een volledig elektrische leaseauto te stappen.

Bezwaren

De bezwaren die genoemd worden als obstakel om te kiezen voor een elektrische auto zijn de bekende trits: actieradius, hoge aanschafprijs en de gebrekkige laadinfrastructuur. Uit het onderzoek blijkt ook dat het aan een heldere uitleg ontbreekt over elektrisch rijden. Respondenten geven aan dat ze eerst een hele zoektocht op touw moeten zetten, alvorens erachter te komen of elektrisch rijden haalbaar is. De haalbaarheid van de zomervakantie met een elektrische auto, is voor veel mensen ook een breekpunt. Een kleinere groep geeft aan niets met elektrisch rijden te hebben of het motorgeluid te missen.

Voordelen

Ook de redenen waarom leaserijders voor elektrisch rijden kiezen, zijn de bekende. De belangrijkste is uiteraard de lage bijtelling van 4 procent voor zero emission auto’s. Ook het milieu/duurzaamheid is voor ruim driekwart van de leaserijders een belangrijke reden om voor elektrisch rijden te kiezen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters