Aantal leaseauto’s stijgt 9,3 procent

Nederland telt op dit moment 860.000 leaseauto’s. Dat is 9,3 procent meer dan in 2016.

Dat laat de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen VNA weten. Net als in 2016 is ook in 2017 het aantal leaseauto’s flink gestegen. VNA schat dat de groei voor 60 procent wordt veroorzaakt door de toegenomen populariteit van privé lease. Eind 2016 waren er 64.000 privé leasecontracten, eind 2017 waren dat er al 103.000. De groei komt verder voor 27 procent voor rekening van de groei in zakelijk geleasete personenauto’s en 13 procent bestelauto’s.

Privé lease

De meeste privé leasecontracten komen uit de leeftijdsgroep 26-55 jaar. VNA ziet bovendien dat het aandeel van de groep 56+ toeneemt. Daarnaast worden de privé geleasete auto’s voorzichtig iets groter. De benzineauto is het meest populair onder privé leaserijders. Een elektrische auto is immers fors duurder dan een vergelijkbaar model op benzine. Omdat de regering werk wil maken van de reductie van de CO2-uitstoot door auto’s, zou VNA graag zien dat de overheid maatregelen neemt die het privé leasen van een elektrische auto aantrekkelijker maakt. Eind maart verwacht VNA het rapport ‘Autoleasemarkt in cijfers 2017’ te kunnen publiceren. Daarin staat een diepgaander analyse van de leasemarkt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3835 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters