ALD Automotive sponsor Nuon Solar Team

Leasemaatschappij ALD Automotive is de komende twee jaar mobiliteitspartner van het Nuon Solar Team van de TU Delft. De samenwerking is gericht op de World Solar Challenge 2019 (Australië) en de Solar Challenge van 2020.

Als sponsor ondersteunt ALD Automotive het Nuon Solar Team door een Opel Vivaro beschikbaar te stellen. “Daarnaast zullen we actief verslag doen van de races via verschillende mediakanalen”, zegt Lonneke van der Horst, marketingdirecteur bij ALD Automotive: “Met deze samenwerking kunnen we kennis uitwisselen en meer aandacht vragen voor alternatieve brandstoffen zoals zonne-energie. Zowel bij het brede publiek als binnen de mobiliteitssector.”

Vlootbeheer

De World Solar Challenge is een tweejaarlijkse wedstrijd voor auto’s op zonne-energie. Het evenement vindt plaats sinds 1987 en gaat dwars door Australië, over een afstand van ruim drieduizend kilometer. Daarmee geldt het als de grootste zonnerace ter wereld. Het Nuon Solar Team bestaat uit tien studenten van de TU Delft. In 2017 kwamen de Nederlanders na vijf dagen als eerste over de finish in Adelaide. Het was de zevende keer dat TU Delft wereldkampioen zonneracen werd. ALD Automotive biedt autoleasing en vlootbeheer aan in 43 landen. In 2016 en 2017 werd het bedrijf uitgeroepen tot beste leasemaatschappij van Nederland.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †