Arval opnieuw best presterende leasemaatschappij

Voor de dertiende opeenvolgende keer is Arval gekozen tot best presterende leasemaatschappij in de Benchmark leasemaatschappijen. De benchmark is onderdeel van de Ilisia Research Zakelijke Mobiliteitsmonitor.

Hiervoor beoordelen vijfhonderd wagenparkbeheerders hun leasemaatschappij op meer dan dertig aspecten van de geleverde dienstverlening.

Scores

De waardering voor Arval komt uit op 8,1 (was 8,0 in 2017). Alphabet behaalt met een score van 8,0 de tweede plek (was 7,8 in 2017). Athlon is derde met een 7,8. Daarmee is ALD Automotive uit de top drie weggevallen. In 2017 bezette ALD nog een tweede plaats met een rapportcijfer 7,9. Deze cijfers geven de algemene tevredenheid van wagenparkbeheerders weer over hun leasemaatschappij. Uit het benchmarkonderzoek blijkt volgens Ilisia dat het probleemoplossend vermogen van de leasemaatschappij de meest bepalende factor is bij de beoordeling. De snelheid van reageren op klantcontact is eveneens erg belangrijk.

Loyaliteit

Opmerkelijk feit uit het onderzoek is verder dat klanten van Nederlandse leasemaatschappijen loyaal blijven aan hun maatschappij. De trouwste groep klanten zit bij Alphabet. Alphabet scoort ook het beste op de net promotor score (nps), het aantal klanten dat een tevredenheidscore van 9 of 10 geeft minus het aantal klanten dat een 6 of lager geeft. De nps is voor Alphabet +22. Voor Arval is dat +19, voor Athlon +15. Het gemiddelde is +6.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters