Audi breidt mobiliteitsdiensten uit

In samenwerking met Sixt wil Audi zijn mobiliteitsdiensten in Europa uitbreiden met zo’n tienduizend voertuigen in het vierde kwartaal van 2019.

Tegelijk met deze strategie maakt voorzitter van de raad van bestuur Bram Schot bekend dat Audi zijn eigen handelsorganisatie wil intensiveren en meer synergieën wil bereiken binnen de Volkswagen-groep.

Meerkanaalsaanpak

“Met deze meerkanaalsaanpak willen we volop gas geven met onze premium mobiliteitsdiensten. Samen met onze handelsorganisatie en onze partner Sixt willen we Audi on demand ontwikkelen als een overkoepelend merk voor alle mobiliteitsaanbiedingen, van kortetermijngebruik en abonnementsmodellen tot langetermijnverhuur van voertuigen”, zegt Bram Schot.

Audi on demand

In een samenwerking met Sixt heeft Audi voor Audi on demand de vloot van Sixt aangesloten op een nieuwe app en webportal. Hiermee is het mogelijk een Audi flexibel te boeken voor de periode van één uur tot één jaar. Hiertoe zijn alleen al in Duitsland meer dan honderd nieuwe mobiliteitshubs gepland. Stapsgewijs komt het aanbod ook ter beschikking van klanten in Nederland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg, Zwitserland en Oostenrijk. Audi laat nadrukkelijk weten dat de samenwerking met Sixt niet een voorsorteren is op een mogelijke joint venture tussen Audi en Sixt.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters