Deloitte verbindt zich aan Lightyear

Consultancybureau Deloitte heeft via zijn leasemaatschappij Leaseplan vijf Lightyears besteld, maar dat is niet de enige manier waarop Deloitte de innovatieve autobouwer ondersteunt.

Onderdeel van het commitment is dat Deloitte ook een aantal projecturen beschikbaar stelt aan Lightyear. Wat dat laatste betreft, legt Martijn van Rensch van Deloitte uit: “In de afgelopen periode hebben we al vaker samengewerkt. Zo kwam Lightyear bij ons met de vraag hoe ze een organisatie moesten inrichten die in korte tijd van 30 man was uitgegroeid tot 150 man. Door die kennis te combineren kom je samen verder. Op die manier willen we samen, met onze leasemaatschappij Leaseplan, een ecosysteem bouwen waarin we samen naar oplossingen zoeken.”

Miljoen kilometer

Voor de vijf auto’s zijn contracten aangegaan voor 200.000 kilometer, in totaal dus een miljoen kilometer op zonne-energie. Lightyear zelf verwacht dat een auto zeker een miljoen kilometer in zijn eentje moet kunnen rijden.

Voor de lease van een Lightyear communiceert Leaseplan een leasebedrag bij een contract van zestig maanden en tienduizend kilometer van 1879 euro per maand. Geen gering bedrag voor een werkgever, nog afgezien van de bijtelling voor werknemer/partner. Martijn van Rensch vindt het dan ook belangrijk dat de auto’s zo breed mogelijk ingezet kunnen worden. “We weten nog niet hoe we dat autodelen precies gaan vormgeven. Het is een fantastische, nieuwe manier van autobouwen, die compleet anders is dan de auto-industrie op dit moment opereert. Wij willen er graag aan bijdragen om deze vorm van mobiliteit .”

Behalve Deloitte hebben onlangs ook NXP en Randstad ingetekend voor een of meerdere zonnecelauto’s.

Op de foto, van links naar rechts: Martijn van Rensch (Deloitte), Oscar Snijders (Deloitte), Tom Selten (Lightyear) en Erik Henstra (Leaseplan).

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *