Een boom voor iedere geleasete EV

Leasemaatschappij Arval plant voor ieder nieuw geleaset elektrisch voertuig een boom in het land waar het voertuig wordt afgeleverd. Eind 2025 wil Arval met dit initiatief 500.000 bomen geplant hebben.

Het project gaat van start in acht landen, waaronder Nederland en weerspiegelt de ambitie die Arval voor 2025 heeft neergelegd in zijn toekomstvisie Arval Beyond: 500.000 elektrische voertuigen, 30 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van 2020 en als bedrijf volledig CO2-neutraal.

Voorbeeldfunctie

Arval Nederland loopt globaal voorop op gebied van elektrificatie: eind 2020 was al 30 procent van de nieuwe leasevoertuigen elektrisch, ten opzichte van 21 procent voor alle nieuwe voertuigen op de Nederlandse markt. Onno Bierhoff, algemeen directeur Arval Nederland: “Arval heeft als toonaangevende mobiliteitspartner een voorbeeldfunctie. Wij zien graag het aandeel aan elektrische voertuigen in onze leasevloot versneld groeien en hopen hiermee een inspirerend signaal af te geven. Daarnaast levert dit concrete resultaten op, hoe bescheiden iedere stap ook kan zijn op de weg naar een duurzame toekomst. We laten het niet alleen bij goede intenties, maar gaan ook op zoek naar manieren om daadwerkelijk een verschil te maken.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.