Europcar koopt prijsvechter Goldcar

Autoverhuurbedrijf Europcar heeft de aankoop aangekondigd van Goldcar, dat vooral aanwezig is in Spanje en Portugal.

Goldcar groeide jaarlijks met 17 procent tussen 2008 en 2016 en is inmiddels het grootste budgetverhuurbedrijf in Europa. In 2016 bedroegen de inkomsten uit verhuur ongeveer 240 miljoen euro.

Kruispunt

Europcar stelt in een persmededeling dat het de Europcar Groep met de strategische overname van Goldcar positioneert “op het kruispunt van drie grote motoren van de groei, het Middellandse Zeegebied, het recreatieve segment en het budgetsegment”. Of in de woorden van Caroline Parot, ceo van de Europcar Groep: “Na de overname van Buchbinder afgelopen mei is de overname van Goldcar een belangrijke strategische stap voor de Europcar Groep, die past binnen onze Ambitie 2020. De overname stelt ons in staat een belangrijke speler in het budgetsegment in Europa te worden.”

Organische groei

Juan Carlos Azcona, ceo van Goldcar, zegt eveneens verheugd te zijn met de overname door Europcar: “De afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het veroveren van de markt voor recreatief vervoer met een organische groei in de twee cijfers dankzij een unieke combinatie van schaalvergroting, innovatie en wendbaarheid. In een zeer gefragmenteerde sector zien wij veel mogelijkheden om met Goldcar verder te groeien in de toekomst.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3416 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters