FCR Lease neemt failliet Auto Berkelland over

FCR Lease Europe uit Almelo neemt het vorige maand failliet verklaarde Auto Berkelland uit Borculo over. Dat meldt de curator in het faillissement, mr. Eef Steentjes van SteentjesWoltersMulder in Lichtenvoorde.

De inventaris en voorraad zijn inmiddels overgenomen. Met ingang van deze week volgen de showroomverkoop en werkplaatsactiviteiten. Vier werknemers van het gefailleerde Auto Berkelland B.V. – vanaf nu: Autobedrijf Berkelland – treden in dienst bij de nieuwe eigenaar. Belanghebbende van FCR Lease Europe B.V.  is ondernemer Lenferink, die (ook) in Almelo een groot autobedrijf heeft. Hij is pandeigenaar en heeft de activa gekocht, maar zal de activa en activiteiten inbrengen in genoemde B.V.

Weinig kilometers

De dagelijkse leiding van Autobedrijf Berkelland is in handen van Gerrit-Jan Gerridzen, tevens verantwoordelijk voor de in- en verkoop van occasions. Hij zegt dat de doorstart gepaard gaat met een sterk gewijzigde voorraad. Het gemiddeld zestig tot tachtig voertuigen omvattende aanbod betreft voortaan uitsluitend jonge personen- en bedrijfswagens, met weinig kilometers en deels nog in de fabrieksgarantie. In de oude situatie was het assortiment gericht op wagens van beduidend vroegere bouwjaren, met veel kilometers. “Daarmee is de kans op storingen groter. Bovendien willen we toewerken naar een iets ander publiek. En voor de monteurs is het werken aan een gevarieerder, jonger bestand aan voertuigen veel interessanter. Onze reputatie is goed, het team blijft bestaan. We zijn zowel hetzelfde als een nieuw bedrijf.”

Langdurig ziek

Auto Berkelland werd op 16 oktober door de rechtbank failliet verklaard. Een combinatie van langdurig ziek personeel en stagnerende autoverkoop zou hebben geleid tot het bankroet. Tien mensen werden geconfronteerd met ontslag. Volgens de 64-jarige eigenaar Henny Bloo van het universeel autobedrijf was een kwart van de medewerkers uit de running. Met het oog op een mogelijke doorstart bleef de werkplaats van het bedrijf na de uitspraak van de rechter geopend, hoewel de showroom inmiddels leegstond.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †