Fleet Europe Award voor Heineken

In het Portugese Estoril zijn gisteren de Fleet Europe Awards 2017 uitgereikt. Enige Nederlandse tintje daaraan was de International Fleet Safety Award voor Heineken.

De International Fleet Safety Award is voor een bedrijf dat erin geslaagd is een rijveiligheidsproject in het bedrijf op te zetten. Inkoper Adriana Holban en veiligheidsmanager Reyes Gonzalez mochten de prijs in ontvangst nemen. Beiden zijn verantwoordelijk voor een leasevloot van 18.000 voertuigen wereldwijd. Autobeleid draait bij Heineken werkelijk om veiligheid, aldus de jury.

Fleetmanagers van het jaar

De twee belangrijkste prijzen waren die voor Europees en wereldwijd fleetmanager van het jaar. Peter Szelenyi van Novartis AG werd gekroond als beste Europese fleetmanager. Jürgen Freitag van Siemens AG mag zich een jaar lang ’s werelds beste fleetmanager noemen. Szelenyi is verantwoordelijk voor 30.000, Freitag voor 48.000 voertuigen.

Overige categorieën

In totaal waren er acht awards. De International Fleet Mobility Award was er voor het bedrijf dat succesvol een groen project heeft geïmplementeerd, dan wel een initiatief heeft ontplooid dat efficiënte, alternatieve mobiliteit bevordert. Deze prijs ging naar Accenture, dat wereldwijd goed is voor 12.500 voertuigen. Accenture werd geprezen om zijn goed gestructureerde transitie van fleet management naar mobiliteitsmanagement. De International Fleet Innovation Award voor een innovatief project werd gewonnen door SAP. Wereldwijd heeft het bedrijf 23.000 voertuigen op de weg. SAP lanceerde een programma waarmee werknemers onderling konden wedijveren om de beste score op het gebied van brandstofverbruik. De Smart Mobility Start-Up Award ging naar PARKD. De International Fleet Industry Award (voor toeleveranciers) was voor Tesla voor zijn Autopilot. De International Fleet Hall of Fame Award tenslotte was voor Tim Albertsen, topman van ALD.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2977 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters