GfK: potentieel privélease niet volledig benut

54 procent van de Nederlanders heeft geen idee wat de auto hen per maand kost. Van de overige 46 procent schatten de meesten de kosten vaak te laag in. Dat blijkt uit de jaarlijkse GfK Private Lease Monitor.

Het gevolg is dat veel Nederlanders daarom niet overstappen op privélease, terwijl dat voor hen eigenlijk een veel goedkopere oplossing is dan blijven rijden in de eigen auto. De conclusie van GfK uit het onderzoek is dan ook dat het potentieel van privélease nog lang niet volledig wordt benut.

Elektrisch

Privéleaserijders en potentiële privéleaserijders geven aan dat zij in hoge mate openstaan voor elektrisch rijden via privélease. 46 procent van de huidige privéleaserijders en 33 procent van de consumenten die geïnteresseerd zijn in privélease, gaan bij aanschaf van een andere auto elektrisch rijden, ten opzichte van 13 procent van de niet privéleaserijders. Het beter benutten van de mogelijkheden van privélease helpt dus ook de elektrificatie van het wagenpark.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.