HaskoningDHV gaat 100 procent elektrisch

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV maakt bekend dat het overstapt op een 100 procent elektrisch wagenpark.

Daarmee dragen werknemers bij aan een reductie van CO2-uitstoot van 13 procent. In 2021 moet het gehele wagenpark bestaan uit honderd procent elektrische voertuigen. Het besluit is onderdeel van beleid op het gebied van duurzame mobiliteit. Topman Erik Oostwegel zegt dat HaskoningDHV als innovatief bedrijf voorop wil lopen in ontwikkelingen betreffende duurzaamheid en mobiliteit van de toekomst: “We geven zelf advies aan onze klanten met betrekking tot duurzame mobiliteit en de energietransitie. Deze twee elementen komen samen in elektrisch rijden. Met deze overstap naar vijfhonderd volledig elektrische voertuigen voegen we de daad bij het woord. En daar zijn we trots op.”

Elektrische fiets

Medewerkers van HaskoningDHV die meer dan 17.500 zakelijke kilometers per jaar rijden, krijgen nu de keuze uit vier elektrische auto’s: BMW i3, Renault Zoe, Hyundai Ioniq of een Volkswagen e-Golf. Aanvullend krijgt het kantoor van HaskoningDHV ook de beschikking over elektrische fietsen. Ook worden conference calls opgezet om het aantal zakenreizen te beperken. Daarnaast is het beleid dat kantoren dichtbij spoorwegstations worden geplaatst.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters