Hyundai in autodeelproject in Utrecht

Onder de naam Mocean lanceert Hyundai in samenwerking met We Drive Solar een autodeelproject bij een grootschalig, duurzaam nieuwbouwproject – Greenville – in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht. Voor het autodeelproject stelt Hyundai twee exemplaren van zijn elektrische Ioniq 5 beschikbaar.

Het autodeelproject zal aanvankelijk drie jaar duren en wordt beheerd door Hyundai’s wereldwijde Mobility-as-a-Service-mobiliteitsdienst Mocean, in samenwerking met We Drive Solar, een innovatief bedrijf dat oplossingen voor mobiliteit en energiesystemen voor de toekomst integreert en streeft naar een 100 procent duurzaam energiesysteem. Mocean en We Drive Solar zijn voornemens het autodeelproject de komende jaren uit te breiden naar nog meer woonwijken in Utrecht en andere steden in Nederland.

Ioniq 5

De volgende fase van het project in Utrecht is het inzetten van de Ioniq 5 als bidirectionele productieauto. Daarbij worden de batterijen in elektrische deelauto’s grootschalig ingezet als opslag van duurzame energie (vehicle-to-grid, of V2G). Met V2G kan de energie in de batterij van een elektrische auto terug worden geleverd aan het elektriciteitsnet om bijvoorbeeld een huishouden of kantoor te voorzien van stroom.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.