James eerste partner Keurmerk Private Lease

Het partnerprogramma van het Keurmerk Private Lease gaat vanaf vandaag van start. De eerste partner die gaat werken met het partnerprogramma is James Autoservice.

Via dit programma verbinden intermediairs zich om – als officiële partner van het keurmerk – alléén private leasecontracten mét het keurmerk aan te bieden. “Het is belangrijk dat consumenten het keurmerk herkennen zodat ze een betrouwbare aanbieder voor hun private lease-auto kiezen”, aldus Pieter-Jan Biesheuvel, voorzitter van Stichting Keurmerk Private Lease. “Een zichtbaar keurmerk bij deelnemers én hun partners speelt hierin een sleutelrol.”

Erkende keurmerkaanbieder

Sinds 2016 geeft het Keurmerk Private Lease de  ambitie om consumenten het vertrouwen te geven veilig een private leasecontract aan te gaan. Aanbieders met het Keurmerk Private Lease voldoen aan strikte voorwaarden. Vier op de vijf private leasecontracten draagt het keurmerk. Veel mensen sluiten het leasecontract echter niet direct bij de keurmerkdeelnemer af. Een autobedrijf of intermediair helpt de particulier hier vaak bij. Een belangrijke schakel in het contact met de consument. En juist dán moet de consument in een oogopslag kunnen zien dat het leasecontract afgesloten wordt bij een erkende keurmerkaanbieder. Een partner kan dit direct aan de (digitale) voordeur laten zien.

James Autoservice

Denis van Altena, directeur van James Autoservice: “Wij zijn recent gestart met het aanbieden van het private leaseproduct aan de consument, die eerder alleen bij ons kwam voor onderhoud. Als partner committeren wij ons om alleen contracten mét het keurmerk aan te bieden. Met de introductie van het partnerschap kunnen wij de consument direct aan de voorkant al laten zien dat hij bij een betrouwbaar adres is.” Naast James hebben zich ook al enkele andere kandidaten gemeld, waaronder Autoleaseman, een onafhankelijke intermediair voor private leaseproducten uitsluitend met het Keurmerk Private Lease.