Leaseplan partner voor zonneauto Lightyear

Leaseplan Nederland gaat samenwerken met Lightyear, het Nederlandse bedrijf dat als eerste partij ter wereld een elektrische zonneauto ontwikkelt voor consumenten.

Leaseplan Nederland wordt leasingpartner van Lightyear voor de Lightyear One, de eerste auto die het bedrijf produceert. Naar verwachting rijdt de Pioneer Edition van de Lightyear One in 2020 op de Nederlandse wegen. Lightyear, opgericht door drievoudig Solar Challenge-winnaars, opent deze week zijn  productielocatie aan de Automotive Campus in Helmond. De Lightyear One is de eerste elektrische auto die het mogelijk maakt om in Nederland acht- tot tienduizend kilometer per jaar op zonne-energie te rijden, met behulp van geïntegreerde zonnecellen. Het design van de auto is volgens de beide partijen “nog top secret”. Wel is al bekend dat het gaat om een vijfzits hatchback met allwheeldrive en een actieradius tot achthonderd kilometer.

Prototypes

Lightyear is de afgelopen jaren gegroeid tot honderd medewerkers. Het bedrijf werkt samen met engineeringbureaus FEV en EDAG om in de zomer van 2019 de eerste prototypes te lanceren. In 2020 worden de eerste verkochte Lightyear One’s geleverd. Dankzij de samenwerking met Leaseplan Nederland kan de zonneauto niet alleen gekocht, maar ook geleased worden. Zo wordt de auto direct toegankelijk voor een bredere, zakelijke doelgroep.

Statement

Erik Henstra, managing director van Leaseplan Nederland: “Wij willen onze klanten de mogelijkheid bieden een krachtig duurzaamheidsstatement te maken, door te rijden in ’s werelds eerste zonneauto voor consumenten.” Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear, zegt dat zakelijke rijders een voortrekkersrol spelen bij de introductie van nieuwe technieken. “Dat zagen we ook eerder bij de elektrische auto. De ervaring van Leaseplan zal ons zeker verder brengen op weg naar de brede lancering van de Lightyear One in 2020.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †