Leaseplan reserveert 5000 Lightyears

Leasemaatschappij Leaseplan heeft vijfduizend exemplaren van het tweede model van Lightyear gereserveerd, het volumemodel dat in 2024/2025 op de markt moet komen.

Met een in 2018 gestarte samenwerking committeerde Leaseplan zich al aan het inzetten van de LIghtyear One, die in 2022 in productie gaat. Het tweede model borduurt voort op de technologie die Lightyear ontwikkelde voor de Lightyear One en zal in Europa, de VS en andere wereldmarkten beschikbaar zijn vanaf 30.000 euro.

Lex Hoefsloot, oprichter en ceo bij Lightyear: “Leaseplan is al sinds 2018 een sterke partner van ons. De aankondiging van vandaag is bewijs van hun geloof in onze visie om duurzame mobiliteit beschikbaar te maken voor iedereen. Leaseplan loopt voorop in de transitie naar schone voertuigen die minder afhankelijk zijn van de laadinfrastructuur, waardoor ook grote investeringen in de laadinfrastructuur worden voorkomen. We werken samen om een uniek voertuig op de markt te brengen, dat daadwerkelijk duurzaam is.”

Range anxiety

Tex Gunning, ceo bij LeasePlan: “Leaseplan en Lightyear lopen samen voorop door ‘s werelds eerste abonnementsmodellen voor auto’s op zonne-energie aan te bieden. Met Lightyear is range anxiety, waarbij automobilisten bang zijn voor het beperkte bereik van elektrische voertuigen, verleden tijd, net als het moeten vinden van een beschikbaar laadpunt. Dit is een enorme doorbraak in het elimineren van uitstoot van wegvervoer. We kijken ernaar uit onze krachten met Lightyear te bundelen en automobilisten kennis te laten maken met de schoonste, meest innovatieve elektrische voertuigen ooit.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3156 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *