Leaseplan start proef met deelmobiliteit

Leaseplan lanceert Tripp, een proef met deelmobiliteit onder ongeveer 650 huishoudens in vier wooncomplexen van vastgoedbelegger CBRE Global Investors in Amsterdam. Met deze proef onderzoekt de leasemaatschappij de bereidheid van Amsterdammers om hun mobiliteitsbehoeften in te vullen door het delen van auto’s en (bak)fietsen.

Op de locaties staan twee deelauto’s (waarvan één elektrische), een elektrische bakfiets en twee e-bikes. Op basis van het gebruik kan het aanbod per locatie aangepast worden.

Sander Pleij, algemeen directeur van Leaseplan Nederland: “Deze pilot stelt ons in staat om samen met CBRE Global Investors een nieuwe standaard neer te zetten voor deelmobiliteit rondom wooncomplexen. De proef speelt slim in op het ongemak en de kosten van het hebben van een eigen auto in de stad en bijvoorbeeld de kosten voor parkeren. Door afwisselend gebruik te maken van een e-bike of een elektrische auto, is er sprake van minder CO2-uitstoot. Ik ben benieuwd naar de ervaringen en de eerste resultaten.”

App

Elke bewoner van een van de vier wooncomplexen kan de bijbehorende app downloaden en ontvangt na registratie een tegoed van vier uur gratis gebruik. Er zijn geen abonnementskosten. Bewoners betalen na die vier uur alleen voor het daadwerkelijke gebruik.

Om de hygiëne te waarborgen zijn er op elke locatie coronaproof schoonmaakmiddelen beschikbaar om de auto snel en makkelijk te reinigen. Leaseplan zorgt ervoor dat de auto’s maandelijks gewassen worden. Voor hulp en ondersteuning kunnen bewoners 24/7 terecht bij de -klantenservice van Leaseplan.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.