Leaseplan Tripp ook in Rotterdam

Het platform LeasePlan Tripp voor deelmobiliteit in wooncomplexen breidt uit naar Rotterdam. In het recent voltooide The Terraced Tower aan de Maas kunnen 340 huishoudens een elektrische auto, een benzineauto en drie e-bikes van Leaseplan delen.

The Terraced Tower is onderdeel van de woningportefeuille van vastgoedbelegger CBRE Investment Management. Hiermee heeft Leaseplan ook al proefprojecten lopen voor gedeelde mobiliteit in enkele wooncomplexen in Amsterdam.

Leaseplan Tripp speelt in op de trend in de grote steden, waar steeds meer bewoners kiezen voor gebruik in plaats van bezit. De bewoners van de wooncomplexen krijgen vanuit hun eigen wooncomplex direct toegang tot de verschillende vervoersmiddelen die in de ondergrondse garage zijn gestationeerd. Reserveren van een vervoermiddel gaat eenvoudig via een app. Als extra promotie ontvangen bewoners na registratie een tegoed voor een aantal uur gratis gebruik. Er zijn geen abonnementskosten en bewoners betalen alleen voor het daadwerkelijke gebruik.

Emissievrij

Sander Pleij, algemeen directeur van Leaseplan Nederland: “De uitbreiding van Leaseplan Tripp biedt de gelegenheid om onze propositie nu ook in Rotterdam aan te bieden binnen een toonaangevend wooncomplex in de portefeuille van CBRE Investment Management. Omdat de deelmobiliteit snel op de oplevering volgde, verwachten we dat deze Rotterdamse huishoudens in toenemende mate gebruik zullen gaan maken van dit concept. Op deze manier werken we toe naar ons doel om in 2030 uitsluitend emissievrije mobiliteit aan te bieden.”

Ook in Rotterdam is bewust gekozen voor de combinatie van een elektrische en een benzineauto, aldus Pleij. “We merken in Amsterdam dat nu ongeveer twee derde van de autoritten wordt gemaakt met de elektrische auto.”

Deeleconomie

Voor CBRE Investment Management sluit de uitbreiding van LeasePlan Tripp naadloos aan op de strategie van de belegger, waarin betaalbaarheid, welzijn, servicegerichtheid en innovatie de speerpunten zijn, zegt Frank Aalbers. “Al onze woninginvesteringen zijn erop gericht duurzame, leefbare en gezonde omgevingen te creëren waar mensen zich veilig en verbonden voelen met hun buurt, hun wijk en de stad. Wij zetten stevig in op de deeleconomie en Tripp is onderdeel van een waaier aan services die wij onze bewoners bieden en past daarom uitstekend bij onze investeringsstrategie. Het is belangrijk te onderzoeken wat de succesfactoren zijn; dit alles zal bijdragen aan de deelmobiliteit voor toekomstig te ontwikkelen panden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.