Leaseplan wordt leasepartner FCA

Leaseplan wordt voorkeurspartner voor de dealernetwerken van Fiat-Chrysler in die Europese landen waar Fiat geen eigen leasemaatschappij heeft.

Berno Kleinherenbrink (foto links), senior vicepresident commercial van Leaseplan en Alessandro Grosso, hoofd fleet & business sales van Fiat-Chrysler voor Europa, Midden-Oosten en Azië, hebben daartoe een contract ondertekend. Het betreft niet Nederland. Sinds begin 2018 is Fiat immers met zijn eigen leasemaatschappij Leasys in Nederland gevestigd. Ook in België, Spanje, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk heeft Fiat zijn eigen leasemaatschappij. Het gaat met name om Fiat-klanten in Oostenrijk, TsjechiË, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije Zweden en Zwitserland. Leaseplan verzorgt voor de Fiat-dealers in deze landen ook de trainingen, zodat zij goed ingevoerd zijn in de producten van Leaseplan.

Mkb

Met de samenwerking gaat Leaseplan, anders dan in het geval van zogenoemde white labels, de volledige operational lease verzorgen van de klanten van Fiat-Chrysler. Leaseplan focust daarbij op het midden- en kleinbedrijf. Daarover zegt Berno Kleinherenbrink: “Het mkb is Leaseplans snelstgroeiende segment en cruciaal in onze strategie om leidend te zijn in de Europese markt voor de auto als dienst. Ik ben dan ook blij met deze nieuwe samenwerking met FCA, die ons een extra toegang biedt tot dat belangrijke mkb-segment. Deze klanten willen flexibele, snelle oplossingen, zonder gedoe en dat is precies wat wij ze aanbieden.” Het is voor Leaseplan voor het eerst dat het een dergelijk contract afsluit met een autofabrikant.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters