Leasevloot ALD groeit 23 procent

Het aantal leasecontracten van ALD Nederland is in 2017 met 23 procent gegroeid tot boven de 40.000. ALD Nederland schrijft de groei vooral toe aan het fors toegenomen aantal privéleasecontracten.

Wereldwijd groeide ALD met 9,8 procent. De groei in Nederland zit daar dus flink boven.Volgens de editie 2017/2018 van Aumacons leasebedrijven top 50 staat ALD Nederland op een zevende plaats. Leaseplan is in Nederland nog altijd veruit de grootste leasemaatschappij, met bijna 150.000 contracten.

ALD choice

Jeroen Kruisweg, algemeen directeur van ALD Automotive Nederland: “De snelle groei die wij in 2017 hebben doorgemaakt komt vooral doordat we sterk ingezet hebben op service en innovatie. Dit jaar willen we de dienstverlening verder digitaliseren en staat onder meer doorontwikkeling van ALD choice op de agenda. Wij blijven verder werken aan het verbeteren van onze dienstverlening.” Met ALD choice koopt ALD een wagenpark groot in voor meerdere bedrijven. Auto’s worden ingedeeld in categorieën. De werkgever betaalt een vast bedrag per medewerker. Die krijgt vervolgens toegang tot een bepaalde categorie auto. Voordeel is dat de wagenparkbeheerder niet meer hoeft te kijken of een bepaalde auto binnen het budget past.

Autodelen

ALD wil in 2018 verder groeien op de markt voor privé lease, zowel via partnerships als via het ALD-merk. “Hierdoor kunnen we in dit segment nog beter voldoen aan de wensen van onze klanten en steeds meer modellen bieden, als aanvulling op de zakelijke markt. Een andere innovatie waar we dit jaar verder aan gaan bouwen is car sharing. We geloven dat dit de toekomst heeft en gaan daarbij gebruik maken van een platform dat door ALD Italië is ontwikkeld”, besluit Kruisweg.  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2964 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters