Privéleaserijders ALD betalen tankbeurt vanuit de auto

Alle privéleaserijders van ALD Automotive kunnen nu via de tankapp van Ease2pay hun tankbeurt starten en betalen vanuit de auto. Ze hoeven niet meer naar de tankshop te lopen om af te rekenen. ALD stelt de dienst beschikbaar op zeshonderd tankstations.

De app detecteert op basis van locatieherkenning bij welke pompen de dienst beschikbaar is. Na het selecteren van de pomp, het invoeren van het gewenste bedrag en het via iDEAL afronden van de betaling, wordt de pomp vrijgegeven en kan de leaserijder het tanken starten. Marketingdirecteur van ALD Lonneke van der Horst: “Het is een extra service naar leaserijders toe. Tankbonnen worden automatisch digitaal opgeslagen in de My ALD app. Het scheelt extra administratie, bovendien is het duurzamer omdat er geen papieren bonnen en plastic brandstofpassen meer verstrekt hoeven worden.”

Appgebruik

ALD ziet dat inmiddels 80 procent van de leaserijders gebruikmaakt van de app. Een jaar terug was dat nog 60 procent. Lonneke van der Horst: “De trend om steeds meer online te regelen was al gaande, maar we zien het effect van de pandemie sterk terug in het gestegen gebruik van de app. Het mijden van direct contact heeft de digitaliseringstrend alleen maar versterkt. Bovendien past dit goed binnen de digitalisering van onze diensten en het tegelijkertijd zoveel mogelijk ontzorgen van onze leaserijders.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.