Share Now groeit 16 procent in 2022

Autodeeldienst Share Now in Nederland is in de eerste vier maanden van 2022 met 17.000 gebruikers gegroeid tot 121.000 gebruikers, een stijging van 16 procent. In heel 2021 groeide het aantal gebruikers van Share Now met 10.000, een plus van ruim 10 procent.

“Door een auto te delen in plaats van te bezitten, hoef je je geen zorgen te maken over zaken als verzekeringen en tanken: alles zit in de prijs inbegrepen. In tijden als deze, met de gestegen brandstofprijzen, kan dat een oplossing zijn voor veel mensen”, vertelt Robert Bosman, algemeen directeur Share Now Nederland, dat deelauto’s inzet in Amsterdam en Rotterdam.

Meer ritten

Share Now, dat onlangs bekendmaakte in gesprek te zijn over een overname door Stellantis, groeide niet alleen in aantallen gebruikers, maar ook in het aantal ritten. “Het is fijn om te zien dat steeds meer Amsterdammers de elektrische deelauto’s pakken voor tripjes niet alleen binnen de stad, maar ook vooral daarbuiten. In april was er een stijging in ritten van 71 procent vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Ook de afstand (79 procent) en de ritduur (95 procent) steeg ten opzichte van april 2021. Het gebruik van deelauto’s voor alleen maar korte ritjes in de binnenstad is verleden tijd.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.