Vloot ALD groeit met 14 procent

De vloot van leasemaatschappij ALD Automotive in Nederland is in het eerste halfjaar van 2018 met 14 procent toegenomen. Met een totaal van meer dan 40.000 voertuigen behoort ALD tot de grootste tien leasemaatschappijen van Nederland.

Jeroen Kruisweg van ALD Automotive Nederland: “De groei in Nederland hebben wij te danken aan een combinatie van ontwikkelingen. Private lease zit ook hier in de lift en innovatieve concepten zoals ALD choice zorgen voor een extra impuls. Tot slot draagt het nieuwe partnership met Mazda Nederland ook bij aan de groei.”

Internationaal

Wereldwijd heeft ALD bijna 1,6 miljoen voertuigen in het wagenpark. Ook internationaal maakte ALD over de eerste helft van 2018 een sterke groei door. Wereldwijd nam de groei met 10,1 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. Op 2 augustus reageerde Mike Masterson, ceo van ALD, op de resultaten: “In het tweede kwartaal van dit jaar hebben wij opnieuw laten zien dat ALD tot sterke vlootgroei in staat is. Wij hebben onze positie in de grootzakelijke markt verstevigd en ons netwerk van partnerships is verder uitgebouwd. En dankzij onze digitale strategie hebben we onze private leaseactiviteiten verder weten uit te breiden. Deze groei in een sterk concurrerende markt hebben we te danken aan onze klantgerichte aanpak en hoge servicegraad.”

Privé lease

ALD meldt groei in alle klantsegmenten, in het bijzonder van white label partnerships. Privé lease groeide met 40 procent over het afgelopen jaar. In totaal telde de vloot van ALD wereldwijd eind juni 95.000 privé geleasete voertuigen. Het doel is 150.000 privé leasecontracten voor het einde van 2019.

Financieel

Dankzij de groei zijn de marges op contracten en diensten wereldwijd gestegen met 7,3 procent in de eerste helft van 2018 tot 611 miljoen. In de eerste helft van 2017 bedroegen die marges nog 559,5 miljoen. De marges op de gebruikte leaseauto’s herstelden zich in het tweede kwartaal van 2018 tot 434 euro per voertuig. Dat was 417 euro per voertuig in het vorige kwartaal. ALD noemt seizoensinvloeden als waarschijnlijke oorzaak van dit verbeterde rendement. Voor heel 2018 blijft ALD uitgaan van 200 tot 400 euro per voertuig.  

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters