VW start met 1500 E-Golfs submerk carsharing

Met het submerk We Share wil Volkswagen komen met carsharing van uitsluitend elektrische auto’s. Het startsein staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

In de hoofdstad Berlijn gaat dan een vloot van 1500 E-Golfs rijden. In een later stadium volgen 500 elektrische exemplaren van de Up. Andere grote steden in Duitsland zullen het voorbeeld van Berlijn volgen. En vanaf 2020 moet VW-carsharing worden uitgerold naar Europese markten c.q. in Amerikaanse en Canadese steden.

Kritische massa

De Duitse branchekenner Stefan Bratzel reageert in Duitse media positief op VW’s voornemen. Carsharing heeft volgens hem een kritische massa nodig om geld te verdienen. In dat verband wijst hij op de fusie van Drivenow (BMW) en Car-2-go (Daimler). Volkswagen komt weliswaar wat achterop te lopen, maar het is nog niet te laat. “In de komende twee decennia zal er een soort oerknal in de wereld van mobiliteit komen. Voertuigfabrikanten moeten zich in de nieuwe wereld van auto en internet nog bewijzen. Maar we mogen ze niet onderschatten.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †