ABS Autoherstel Hannink heeft deze week de eerste oplaadpaal in Deventer in gebruik genomen. ABS Autoherstel is in het kader van haar MVO-programma Verrassend Duurzaam al enige tijd actief met verduurzaming van huisvesting, materiaalkeuze en spuitlakken. En voegt daar nu ook duurzaam vervangend vervoer aan toe.

Directeur John Plegt van ABS Autoherstel Hannink, onderdeel van de Pouw Automotive Groep, is lid van de ondernemersgroep van het industrieterrein Kloosterlanden, die zich samen met de gemeente duurzaam ondernemen wil bevorderen: “Wij zijn samen onder meer bezig met energiebesparende maatregelen; fossiele brandstoffen raken een keer op en daarom moet je openstaan voor alternatieven die kansen bieden. Maar we kijken ook naar andere aspecten. Zo zijn we binnen ons eigen bedrijf al een tijd geleden overgestapt op uitsluitend watergedragen lakken, wat veel minder schadelijk is voor het milieu.”
Men herstelt vaker dan dat men vervangt en er wordt gerepareerd met gebruikte onderdelen.

Toen het ABS hoofdkantoor in Bodegraven onlangs het initiatief nam om duurzame mobiliteit tot een speerpunt te maken aarzelde Plegt niet lang: “Wij hebben meteen een oplaadpaal en twee elektrische scooters besteld om onze klanten duurzaam vervangend vervoer aan te kunnen bieden.”

Onlangs heeft ABS de eerste oplaadpaal in gebruik genomen op het hoofdkantoor in Bodegraven, maar ook bij ABS-vestigingen zoals in Landgraaf en Amsterdam, in combinatie met elektrische vervoermiddelen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties