AkzoNobel, fabrikant van onder meer de autolakken Sikkens en Lesonal, heeft het overnamebod van PPG als volstrekt onvoldoende afgewezen. Het ongevraagde voorstel van PPG heeft er wel toe geleid dat AkzoNobel de afsplitsing van zijn Specialty Chemicals versneld wil laten plaatsvinden.

Specialty Chemicals is wereldwijd goed voor 4,8 miljard euro omzet, circa een derde van de totale omzet van het concern. In een persbericht zegt ceo Ton Büchner van AkzoNobel over het bod: “Het ongevraagde voorstel dat we van PPG hebben ontvangen, is een belangrijke onderwaardering van ons bedrijf met aanzienlijke risico’s en onzekerheden. Het voorstel is niet in het belang van stakeholders van AkzoNobel, inclusief aandeelhouders, klanten en medewerkers, en wij hebben het daarom unaniem afgewezen.”

Ton Büchner zegt verder “samen met mijn bestuurscollega’s, het executive team en de duizenden medewerkers er stellig in te geloven dat AkzoNobel zelf het best is toegerust om de waarde die de onderneming herbergt te ontsluiten.” Büchner verwijst naar de vorige maand bekendgemaakte jaarresultaten. Daarbij zei het bedrijf slanker en behendiger te zijn dan voorheen, met een solide financiële en operationele basis.

Het aanbod van PPG bedroeg 54 euro per aandeel AkzoNobel, plus 0,3 PPG aandeel. Omgerekend zou dat neerkomen op een waarde van 83 euro per aandeel. Als gevolg van het afwijzen van het bod steeg het aandeel AkzoNobel vanmorgen op de Amsterdamse beurs met zo’n 14 procent in waarde.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties