Het aandeel diesel onder leaseauto’s is in 2016 gedaald van 52 naar 39 procent. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van Leaseplan.

In absolute aantallen steeg het aantal bij Leaseplan bestelde dieselleaseauto’s in 2015 nog fors (zie grafiek). Er waren immers diverse diesels met 14 procent bijtelling beschikbaar. Nu deze fiscaal aantrekkelijke regeling niet meer bestaat, zakte het aandeel diesel in de lease fors.

Volledig elektrisch

Tegelijkertijd wordt ook de plug-in hybride steeds minder aantrekkelijk voor leaserijders. Die valt sinds dit jaar in het algemene bijtellingstarief van 22 procent. Leaseplan verwacht dan ook dat vooral de volledig elektrische auto aan populariteit zal winnen, ook omdat die steeds goedkoper wordt en ook de actieradius toeneemt.

Diesel naar 10 procent

De cijfers wat betreft de afname van het aandeel diesel in de lease zijn in lijn met de voorspellingen die de Zwitserse bank UBS enkele weken geleden deed. De bank verwacht zelfs dat aandeel van diesel in Europa de komende tien jaar zal afnemen van 50 tot 10 procent.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties