ALD Automotive heeft een top 10 van flitslocaties en trajectcontroles samengesteld. De lijst is gebaseerd op de CJIB-bekeuringen die de leasemaatschappij in de tweede helft van 2012 heeft ontvangen en verwerkt voor haar klanten. Gemiddeld bedroeg de hoogte van een bekeuring in deze periode 70 Euro, met uitschieters naar 530 Euro.

De meeste bekeuringen werden opgelopen op de A2, ter hoogte van De Ronde Venen. Deze locatie met trajectcontrole stak duidelijk boven de rest uit en resulteerde in 2.074 bekeuringen. De tweede plaats met 1.664 bekeuringen, is de A2 bij Stichtse Vecht. De derde plaats wordt ingenomen door de controle op de A12 bij Utrecht (hoofdrijbaan links), met 413 bekeuringen. ALD wijst ook op de situaties op de A4, A10 en A20.

Jaarlijks krijgt de leasemaatschappij ongeveer 35.000 bekeuringen van het CJIB te verwerken. Alex Schnater, financieel manager bij ALD Automotive: “Een bekeuring is en blijft een vervelende boodschap, helemaal met de oplopende administratiekosten. Daarom proberen we dit voor zover mogelijk te voorkomen en bellen we onze leaserijders persoonlijk op om ze te waarschuwen als er ineens meerdere bekeuringen binnenkomen, bijvoorbeeld in het geval van een nieuwe flitslocatie.”

Top-10 flitslocaties en trajectcontroles

01. De Ronde Venen, Trajectcontrole A2 Rechts
02. Stichtse Vecht, Trajectcontrole A2 Rechts
03. Utrecht, Trajectcontrole A12 Hoofdrijbaan Links
04. Leidschendam-Voorburg, Trajectcontrole A12 Den Haag Links
05. Haarlemmermeer,Trajectcontrole A4 Haarlemmermeer Rechts
06. Utrecht, Trajectcontrole A12 Parallelrijbaan Links
07. Amsterdam, Flitser Piet Heintunnel ter hoogte van Zuiderzeeweg ri. A10
08. Rotterdam, Trajectcontrole A20 Rotterdam Rechts
09. Stichtse Vecht, Flitser A2 Breukelen na oprit
10. Stichtse Vecht, Flitser A2 Vinkeveen na oprit

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties