De ATU-omzetcijfers over het eerste halfjaar circuleren inmiddels in de Duitse pers. De eerste zes maanden werd een omzet van ruim 590 miljoen euro behaald, een stijging van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Met bijna 650 vestigingen (tien in Nederland) en 12.500 medewerkers, heeft ATU een operationele winst van 43,8 miljoen euro gerealiseerd. Na afschrijvingen en andere lasten werd onder de streep nog steeds een verlies van 38,5 miljoen euro geleden. Over heel 2011 is uiteindelijk een nettoverlies geleden van 81,4 miljoen euro.

De webshopactiviteiten (21,3 procent van de omzet) stegen met ruim 65 procent en de omzet aan fleetklanten steeg met 13 procent. Overigens daalde de totale b2b-omzet licht naar 15,2 procent van de omzet.
De omzet aan de consument – op de filialen – steeg met 2,4 procent. Daar is in tegenstelling tot veel andere ketens een goede zomerbandenomzet debet aan van plus 3,5 procent. Volgens de Duitse brancheorganisatie BRV, daalde de bandenomzet juist met 8 procent.

Bedreigend blijft de hoge schuldenlast van bijna 580 miljoen euro. Voor het hele jaar gaat het ATU-management uit van een verdere verbetering van het resultaat, ofwel een lager verlies.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties