Om 2.26 uur ging het brandalarm af, maar om 12.15 uur was Autobedrijf Coen Droomers in Oss alweer in bedrijf. “Gewoon een kwestie van gas erop.”

De dochter van de 56-jarige eigenaar woont naast het bedrijf aan de Katwijkstraat. Zij hoorde even voor half drie vannacht een harde knal. Binnen enkele minuten was de brandweer ter plekke, maar die kon niet voorkomen dat vijf occasions die geparkeerd stonden voor de showroom flinke schade opliepen. Droomers ging niet bij de pakken neerzitten. Binnen enkele uren zorgde hij dat de wrakken werden afgevoerd, het voorterrein werd gereinigd en regelde hij vijf nieuwe occasions. “Gewoon een kwestie van gas erop. Er is alleen materiële schade, niemand is gewond geraakt. En met ons bedrijfspand zelf is gelukkig niks gebeurd.”

Brandstichting

Het Bovag-bedrijf werd ruim zestig jaar geleden opgericht door zijn vader. Zelf staat Coen Droomers sinds 36 jaar aan het roer. Hij is universeel, voorziet in verkoop, reparatie en onderhoud en in (voorbereidend) schadeherstelwerk. Uit de camerabeelden is volgens de eigenaar duidelijk af te leiden dat de brand is aangestoken. Ook de politie ging daar vannacht al vanuit. Te zien is hoe iemand met een bivakmuts op de auto’s overgiet met meerdere jerrycans benzine, die vervolgens aansteekt en wegloopt. De beelden zijn inmiddels aan de politie overhandigd. Van recente onvrede bij een klant, als mogelijk motief, is volgens Droomers geen sprake. “Ik heb met niemand ruzie gehad over de factuur of de werkzaamheden.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties