De Autorola Group verwacht de komende vijf jaar dubbele cijfers te draaien in de remarketing van gebruikte auto’s. Geschat wordt dat er via het wereldwijde online veilinghuis in totaal zo’n 500.000 occasions een nieuwe eigenaar gaan vinden.

“Deze groei weerspiegelt de overgang van offline naar online en is in sommige landen goed voor maar liefst dertig procent van de occasionverkopen. Dit gaat ten koste van de fysieke veiling”, aldus Peter Grøftehauge van Autorola. Hij ziet een groeiende interesse van dealers, leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en autoverhuurbedrijven om de remarketing online te (gaan) doen.

Bij ons

Dat onderstreept ook Zijad Halilovic van Autorola Nederland. “Steeds meer bedrijven kiezen voor de online remarketing van gebruikte auto’s en stappen af van het idee om dit via een paar handelaren te doen. Men merkt vooral bij leasemaatschappijen dat er verbeterstappen te maken zijn en dat er flink kan worden bespaard op remarketing. De Wensink Groep is daar een mooi voorbeeld van, zij zijn vorig jaar bij ons gestart.”

Volgens Halilovic houden autobedrijven hun voorraad auto’s angstvallig vast, vanwege de te kleine voorraad. Bijkopen kan in Nederland ook niet. “Wij proberen hier internationaal op in te spelen, er is namelijk overschot in andere landen. Wij adviseren kopers hun proces aan te passen en over de grens te gaan bieden. De vraag in Nederland is zo specifiek geworden, dat je die auto’s wel ergens anders vandaan moet halen.”

Cijfers

Autorola verhandelt dagelijks zo’n duizend auto’s op haar platform, waarvan dertig procent geëxporteerd wordt. In totaal staan er wereldwijd bijna 70.000 dealers bij Autorola geregistreerd. De diverse landenwebsites trekken bij elkaar maandelijks 1,7 miljoen bezoekers en er worden jaarlijks 17,3 miljoen auto’s bekeken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties