Garageformule Autoservice Netwerk opent de deur voor de instroom van universele autobedrijven door een derde poot aan de formule toe te voegen: De Kwaliteits Dealer (DKD). De andere twee pijlers zijn sinds mei Vetos (Toyota-specialisten) en PCA (Peugeot/Citroën/DS).

DKD is een nieuwe BV, die niet als zodanig naar buiten treedt. Het is het vehikel dat Autoservice Netwerk (AutoSN) heeft ingericht om de toetreding van universele autobedrijven mogelijk te maken. De aandeelhouders van de nieuwe BV zijn Vetos, PCA en ABC-Vorden. Laatstgenoemde treedt op als formulemanager en heeft een coördinerende functie.

Door zich in Autoservice Netwerk te verenigen, hebben de leden van Vetos en PCA (samen ongeveer 55 leden) en DKD de mogelijkheid om als één aanspreekpunt op te treden voor onder meer leasemaatschappijen en fleetowners. Tegelijkertijd behoudt elk lid zijn onafhankelijkheid en verregaande vrijheid van handelen en profiteert het van onder meer inkoopvoordelen. Elk lid blijft binnen de formule van AutoSN zelfstandig ondernemer met vrijheid van handelen. De marketing is hoofdzakelijk regiogebonden en afgestemd op de leden. AutoSN stelt – naast het Bovag-lidmaatschap – geen nieuwe eisen met betrekking tot de inrichting van showroom, werkplaats en magazijn. Wel is de beschikking over de technische gegevens van MiCheck Garage verplicht, alsmede een aantoonbaar voldoende hoog kennisniveau van de monteurs.

Particuliere klanten van een bij AutoSN aangesloten bedrijf krijgen de keuze tussen originele onderdelen of een kwalitatief gelijkwaardig alternatief. Voor de garantie, service en onderhoud kunnen zij terecht bij alle collega-AutoSN-bedrijven in het land. AutoSN streeft naar honderd deelnemende autobedrijven eind 2017.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties