De winterbandenrun komt dit jaar vroeg op gang en daarom wordt er meer om wielwassers gevraagd. Overlander heeft onlangs de exclusieve vertegenwoordiging gekregen voor de velgenwasmachine van Kart en speelt daarmee in op de toenemende vraag. Ook Explora richt zich op het wassen van wielen met apparatuur van Drester (W550). Zij nam langs het importeurschap over van Oskamp Equipment.

Bij de jaarlijkse winter- en zomerbandenwissel komen de velgen doorgaans vervuild van de auto of uit de opslag. Schone velgen kunnen optimaal en sneller worden gebalanceerd. Dit geeft minder vervuiling voor de bandenapparatuur. Een wielwassser is al rendabel als je meer dan 400 wissels per jaar doet.

De Wheel Wash van Overlander is een gesloten watersysteem, dat geen gebruik maakt van chemicaliën en alleen een stroom- en luchtdrukaansluiting nodig heeft om te functioneren. Opvallend is dat het apparaat geen wateraanvoer of -afvoer gebruikt. De machine wast wielen binnen twintig tot zestig seconden tot een breedte van 360 millimeter en met een diameter tot 800 millimeter. Speciaal voor smalle velgen is de machine voorzien van een pneumatische stabilisator die de velg vertikaal in de machine houdt.

Fabrikant Drester heeft voor Explora gekozen, omdat zij een internationale deal gemaakt heeft en daarbij afscheid genomen heeft van een aantal distributeurs. Het Zweedse Drester levert ook wielenwasmachines aan Rema Tip Top. Dit gebeurt onder het eigen merk Turbo Wash.

Steeds meer bedrijven spelen in op de bandenwissels en ontwikkelen hiervoor software. Internetbedrijf Digicreations kwam onlangs met het softwarepakket Bandenwissel.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties