Equipmentfabrikant Beissbarth, onder andere bekend van hun innovatieve uitlijnsystemen, moet gaan saneren, zo meldt het bedrijf op zijn website.

Op 1 juli 2022 beval de rechtbank voorlopig zelfbestuur en benoemde Matthias Hofmann tot voorlopig curator. De huidige 152 medewerkers worden in ieder geval tot en met september dit jaar betaald (de Duitse overheid springt bij), maar zij blijven nog in het ongewisse over de inhoud van het saneringsplan.

Begeleid door curator Matthias Hofmann moet Beissbarth de autoriteiten een levensvatbaar plan voorleggen voordat een echte doorstart mag worden gemaakt. Volgens de eerste berichten lijkt het erop dat alle ingrediënten aanwezig zijn om in afgeslankte vorm door te kunnen gaan.

Investeerder

Ook wordt ondertussen naar investeerders gezocht om ook voor de langere termijn perspectief te kunnen bieden. De huidige investeerder achter Beissbarth is Stargate Capital die de onderneming in 2018 van Bosch overnam. Die maakte Beissbarth onderdeel van de BASE Groep waarin ook Werther, Sicam, Fog Automotive en API Car Systems zijn ondergebracht.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties