De Belastingdienst heeft bij een grootschalig onderzoek naar BPM-afdracht verscheidene autohandelaren geïntimideerd. Dat zegt althans taxatiebureau Bolsenbroek & Partners uit Heumen dat een klacht heeft ingediend tegen de Belastingdienst zelf en een van hun inspecteurs.

Op vrijdag 21 februari heeft de Belastingdienst een serie bezoeken afgelegd bij autohandelaren in het hele land. In alle gevallen ging het om ondernemers die recent gebruikte auto’s hadden geïmporteerd en bij de BPM-aangifte gebruik hadden gemaakt van een taxatierapport.

“Die bezoeken werden door de handelaren ervaren als zeer intimiderend”, zegt Frank Bolsenbroek van Bolsenbroek & Partners. “De ondernemers werd verweten dat ze oneigenlijk gebruik zouden maken van taxatierapporten. Daarbij werd over ons taxatiebureau en over mijzelf gezegd dat we geen verstand van zaken hebben.”

Intimideren

Volgens Bolsenbroek worden de denigrerende opmerkingen aan zijn adres vooral gemaakt om zijn klanten te intimideren. “Steeds meer autobedrijven maken bij de BPM-aangifte bij import van een occasion gebruik van een taxatierapport. De Belastingdienst ziet mede daardoor de inkomsten uit BPM dalen en kan dat blijkbaar niet hebben. Daarom probeert de Belastingdienst het gebruik van taxatierapporten te ontmoedigen.”

De Belastingdienst gaat verder niet in op de aantijgingen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties