Leasemaatschappij Leaseplan verwacht dat de verandering in bijtelling vanaf 1 januari het wagenpark danig zal opschudden.

“Op dit moment kiest één op de vijf leaserijders voor de populaire stationwagen met 14 procent bijtelling. Maar straks zijn er nog maar twee modellen beschikbaar in die categorie. Wij vermoeden dat de leaserijder ook dan voor zijn portemonnee kiest. Denk in dit geval aan kleinere modellen met een lage bijtelling”, aldus Claske Postuma-Smit, woordvoerder van Leaseplan Nederland.

Duizenden leaserijders wachten momenteel op hun nieuwe auto. Zij krijgen dit jaar namelijk als één van de laatsten in Nederland nog de populaire Volvo V40 of Ford Focus geleverd. Deze ‘gelukkigen’ profiteren zo op de valreep van de huidige 14 procent-bijtellingscategorie. Vanaf het nieuwe jaar ‘promoveren’ bijna alle gewilde automodellen van het moment namelijk naar het 20 procent-tarief. Die wijzigingen in het fiscale beleid kunnen leaserijders duur komen te staan.

De Volvo V40 is de meest bestelde auto van het moment, zo blijkt uit de kwartaalcijfers van LeasePlan Nederland. Deze kost een leaserijder vanaf 1 januari 2014 jaarlijks tussen de €800,- tot €1.000,- meer dan zakelijke rijders die deze auto dit jaar nog geleverd krijgen. Bij de andere Top 5 modellen is dit niet anders. Op dit moment zijn ook nog vele leaserijders in afwachting van de Mitsubishi Outlander en de Volvo V60. Deze auto’s hebben nu nog 0 procent bijtelling, maar vallen per 1 januari onder de 7 procent-categorie.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties