De selectiecommissie draagt bij de ledenraad Jan Lenters (53) en Thijs Bochane (44) voor als lid van het verenigingsbestuur van Bovag. De ledenraad zal zich op 5 juli aanstaande over deze voordracht buigen en er daarna een beslissing over nemen.

Jan Lenters is DGA is van AutoCombi, een veelzijdig mobiliteitsbedrijf dat hij in 1990 is gestart, waarin naast verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s en bedrijfswagens, onderhoud, verhuur, lease, wasstraat en transportonderneming ook deelmobiliteit wordt aangeboden. Bij Bovag is Jan Lenters actief geweest als bestuurslid en penningmeester van de afdeling Onafhankelijke Autobedrijven. Sinds februari 2021 is hij lid van de ledenraad van Bovag.

De door de ledenraad ingestelde selectiecommissie motiveert de voordracht van Jan Lenters als volgt: “Zijn visie, en het brede profiel van zijn bedrijf en hemzelf maken hem zeer geschikt voor een functie in het verenigingsbestuur. Daarbij is Jan al langer betrokken bij Bovag en kent hij de organisatie.”

Autodealers

Thijs Bochane is DGA en algemeen directeur van de Bochane Groep, een van de grootste Renault-, Dacia- en Nissan-dealers van Nederland met zestien dealervestigingen, vier Vakgarages, achttien schadevestigingen en een lease- en verhuurmaatschappij. Bij Bovag is Thijs Bochane sinds 2017 bestuurslid en vice-voorzitter van de afdeling Autodealers. De selectiecommissie over zijn voordracht: “De ontwikkeling van zijn bedrijf laat zien dat hij een topondernemer is. Hij heeft visie, is overtuigend in zijn handelen en hij kan rekenen op een breed draagvlak binnen Bovag.”

Ondernemersbloed

Han ten Broeke algemeen voorzitter BOVAG: “Ik ben erg blij met deze twee kandidaten. Indien de Ledenraad zou besluiten tot benoeming over te gaan, dan ben ik van mening dat Jan en Thijs ons verenigingsbestuur zullen versterken. Niet alleen brengen ze nog meer ondernemersbloed in ons bestuur, maar ze zullen ons ook versterken en aanvullen met de specifieke leiderschapskwaliteiten die ze ook al in hun ondernemingen hebben laten zien.”

Procedure

Ten aanzien van de gevolgde procedure zegt Han ten Broeke: “In de nog lopende procedure om een kandidaat-bestuurslid te selecteren, waarin we tot mijn tevredenheid bij Thijs Bochane zijn uitgekomen, moesten we door het onverwachte en zeer trieste overlijden van Jack Derks op zoek naar een tweede kandidaat. Omdat Jack Derks pas recent was benoemd, hebben we ervoor gekozen om de procedure voort te zetten met Jan Lenters, die al in beeld was maar eerder zelf de voorrang gaf aan Jack. Ik ben enorm blij dat Jan zich alsnog beschikbaar heeft gesteld.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties