Enkele gedupeerde autobedrijven hebben aangifte gedaan van oplichting door een dubieuze autohandelaar. De oplichter is actief in de regio Eindhoven, Geldrop en Den Bosch. Dit meldt Bovag in een fraudebericht. Volgens de branchevereniging is het een bekende uit het circuit en weet hij op slinkse wijze het vertrouwen te winnen van de autobedrijven waarmee hij zaken doet.

“De man begint met de in- en verkoop van goedkopere auto’s, in veel gevallen inruilers van enkele duizenden euro’s, maar doet later ook zaken in het segment van rond de tien mille. Die zaken gaan vaak even goed, maar er komt een moment dat de man er vandoor gaat met een buit, en de gedupeerde autobedrijven niet de vrijwaringsbewijzen en het geld van hem ontvangen waar zij recht op hebben.”

De verdachte persoon is een stevige man van ongeveer 45 à 50 jaar oud met een Nederlands uiterlijk. Hij heeft blond haar, is ongeveer 1,80 meter lang, komt betrouwbaar over en met hem handelen gaat vrij makkelijk. “Hij handelt en ruilt naar eigen zeggen veel auto’s met andere garagebedrijven. Overigens doet hij geen transacties onder zijn eigen naam maar zegt hij de handelingen te doen in opdracht vaneen van zijn klanten.”

Bovag roept op contact op te nemen met de politie via 0900-8844, wanneer je de oplichter kent, deze je bedrijf bezoekt of je gedupeerd heeft.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties